Pestanyes

sábado, 2 de junio de 2012

MANIFEST DE LES ESTUDIANTS D’HISTÒRIA DE L’ART



Barcelona, 31 de maig de 2012


MANIFEST DE LES ESTUDIANTS D’HISTÒRIA DE L’ART

Havíem pensat sempre que la universitat era un lloc de reflexió, bressol de la cultura d’un país i termòmetre per mesurar la qualitat de vida d’una societat. Que el saber ens fa més lliures i que l’objectiu de qualsevol societat era aconseguir que tots els seus habitants assolissin la llibertat individual que l’educació ens dóna. Nosaltres confiàvem en què aquest fos l’objectiu dels nostres polítics ja que ells diuen representar-nos.

Ara, la comunitat universitària ha dit prou. Ens hem adonat que lobjectiu real dels nostres polítics és convertir-nos en una peça més daquest sistema caníbal que no ens deixa pensar.

Aquelles que formem realment la universitat, que som les estudiants, exposem:

Que l’augment del 66% de les taxes universitàries que el Reial Decret 14/2012 presenta per l’any que ve és absolutament abusiu, i que atempta contra l’educació pública. Així com fomenta i promou l’exclusió social d’aquella gent amb menys recursos que no es pot permetre estudiar a la universitat i que l’augment no està, en absolut, recolzat per un sistema de beques sòlid que eviti aquesta situació.

Que amb lEspai Europeu dEducació Superior sha produït una devaluació dels estudis superiors ja que no sha acompanyat de la inversió econòmica que aquest requeria. En aquest sentit, ens trobem en un context daules massificades, manca de professorat i professorat explotat que fan, per una banda, impossible la tan promesa avaluació continuada i, per laltra, que la qualitat i el prestigi dels estudis universitaris shagi reduït dràsticament en els últims anys.

Que amb lentrada de lempresa privada als òrgans de govern de la universitat, els rectors shan convertit en titelles que actuen en benefici dels interessos econòmics daquesta. Es pretén que les facultats formin treballadors per a les empreses que hi inverteixin.

Que amb la mercantilització de la universitat es preveu leliminació daquelles carreres que no siguin rendibles, com per exemple les de lletres, perquè les empreses privades no hi invertiran.

Que la segona convocatòria és un dret dels estudiants així com un sistema que millora la formació daquests, ja que permet una millor integració dels coneixements, si més no, en les carreres dhumanitats i lletres. I que el govern està intentant obtenir beneficis econòmics daquesta mesura.

Que els òrgans de govern del nostre país pretenen convertir un dret universal com és leducació en un negoci, i per tant, convertir-nos en una societat ignorant, on només aquells que tenen diners tinguin dret a un ensenyament digne.

Per totes aquestes raons les estudiants dHistòria de lArt de la Universitat de Barcelona ens hem declarat en vaga indefinida per tornar a agafar les regnes del NOSTRE sistema educatiu.

I no pararem fins que aconseguim :

1. Derogar el Reial Decret 14/2012 i reduir les taxes universitàries a un preu que sigui assequible per a totes.

2. Que es faci la inversió, tant econòmica com d’infraestructura, pertinent per a poder acollir-nos dignament a l’Espai Europeu d’Educació Superior.

3. Que la universitat es regeixi per òrgans amb poder de decisió formats, en la seva majoria, per estudiants i professors, ja que som els col·lectius més nombrosos en la universitat i volem tenir dret a decidir el funcionament d’aquesta.

4. Que es regularitzi la situació de tot el professorat que es troba en estat precari, que, amb la mateixa formació que un professor titular, fan la mateixa feina però per un sou miserable i estan obligats a tenir dues o més feines.

5. Que la rendibilitat de les carreres no es mesuri amb criteris econòmics sinó que es considerin aquestes com una part fonamental del creixement i la riquesa de la societat i, per tant, necessàries totes elles.


1 comentario:

  1. Gràcies per començar a moure aquest elefant de la UB

    ResponderEliminar