Pestanyes

viernes, 11 de noviembre de 2011

Presentació AEHA

El passat dimarts 8 de novembre va tenir lloc la nostra presentació com a Associació d'Estudiants d'Història de l'Art.

La valoració general va ser molt positiva, ja que el projecte tingué molt bona rebuda i els assistents foren una quarentena de persones.

Els temes tractats foren, en primer lloc, l'explicació detallada de quinines són les nostres funcions com a associació d'estudiants, les quals s'expliquen detalladament en la primera publicació d'aquest mateix blog (que no repetim en la present per no allargar-nos en contingut). Després vam procedir a discutir la problemàtica de les pràctiques en dimecres arribant a la conclusió que es recolliran signatures a favor del següent text:

1. Cal que estiguin regulades de manera que a l'alumne no se li solapin ni tingui una allau desproporcionada d'hores lectives concentrades en una mateixa jornada. També perquè es puguin fer pràctiques de qualitat, ja que en moltes ocasions són tres hores les que s'hi destinen i tot seguit se n'esdevé una altra i dificulta segons quines sortides. 
2. Cal que el professor/a que estigui a càrreg de la pràctica en qüestió especifiqui quines són les competències que l'alumne assolirà gràcies a aquesta.  
3. Les pràctiques han de constar en el mateix horari on ho fan les assignatures abans que l'alumne es matriculi.

4. De cara al segon quadrimestre les pràctiques han d'estar regulades en la mesura que sigui possible (dins la mala organització amb la que ja ha començat el curs i que a hores d'ara costa d'encaminar).

5. De cara al curs vinent no poden surgir cap dels problemes amb els que ens estem trobant en el vigent.
Després es va procedir a parlar de la vaga de facultats del proper dijous 17 de novembre. Es va arribar a l'acord de parlar amb el professorat d'història de l'art per concretar activitats paral·leles que permetin el diàleg entre l'alumnat amb l'objectiu de prendre consciència de la situació actual alhora que buscar solucions al respecte. Les activitats que s'han programat durant la setmana són les següents: 
DILLUNS 14
10:00-11:00 : Taller de pancartes “Decorem la Universitat”.
18:30 : Xerrada-debat “Quina és la universitat que volem”.

DIMARTS 15
10:00: Performance-processó i concentració davant el deganat.
12:30 : Xerrada sobre les retallades a la universitat a càrrec del SEPC.
20:00 : Ocupació de la UB-Central.

DIMECRES 16
17:00 : Xerrades “Economia feminista i ecològica” i “El moviment estudiantil a Xile i Puerto Rico”.
20:00 : Ocupació de la UB-Central.

DIJOUS 17
7:30-8:00 : Tall de la Gran Via (simultàniament amb els companys de les facultats de Diagonal i de la UAB).
7:00: Inici dels piquets informatius i dissuasoris al porxo de la facultat, per tal d’informar als estudiants dels motius per la vaga.
9:00-11:30 : Xerrades-debat : “E2015. Qui ha votat les retallades?”, “La derrota de les lluites contra Bolonya”, “Taller de desobediència civil de masses”.
11:30-14:00 : Cercavil·la combatiu i gimnàstic. El recorregut s’iniciarà a Passeig de Gràcia, es faran accions al Santander i a la Borsa de Barcelona, i culminarà a la Conselleria.
14:30 : Dinar popular.
15:30-17:30 : Assemblea de la facultat UB-Raval.
18:00 : Manifestació que s’iniciarà a Plaça Universitat i acabarà a Plaça Catalunya (amb el recorregut per confirmar), on se celebrarà una assemblea convocada per la PUDUP.
Finalment s'ha obert el torn de preguntes, on la responsable en termes d'administració (Raquel Morcillo) ha especificat les dificultats que suposen presentar-nos com a grup legalitzat dins la universitat. Ara per ara s'està tramitant i s'anunciaran en aquest mateix blog i en el grup de facebook els documents que anem necessitant de manera que tothom pugui donar un cop de mà.   
 Properes reunions:
Dilluns 14 de novembre, organització de la vaga del 17 de novembre
Dimarts 15 de novembre, reunió de responsables (on, recordem, tothom qui vulgui pot acudir-hi)
Dimarts 13 de desembre, assamblea ordinària.

No hay comentarios:

Publicar un comentario